Stal Hendrix

De basis voor het bloeiende familiebedrijf van familie Hendrix werd gelegd door grootvader Hendrix. Zijn beide zonen, Paul en Emile, kregen zijn passie voor paarden en ondernemen mee. Inmiddels staat ook de derde generatie volop aan het roer op de bedrijven van Stal Hendrix in Baarlo en Kessel. Zowel Emile’s zoon Timothy als Paul zijn zoon Michel zijn succesvol op het hoogste niveau van de sport en hebben er een neus voor om de juiste klant met het juiste paard te verenigen. Stal Hendrix richt zich op:

Handel – Stal Hendrix verkoopt springpaarden aan klanten over de hele wereld. Hierbij zijn Noord-Amerika en Europa de grootste afzetmarkten.

Training – Met name Emile, Timothy en Michel trainen ruiters van over de hele wereld. Ruiters uit landen als Amerika, Canada, Finland en Zweden komen naar Limburg om het vakmanschap beter in de vingers te krijgen.

Hengstenhouderij – Sinds eind 2012 beschikt de locatie van Stal Hendrix in Kessel over een hengstenstal. Daardoor kunnen de hengsten in eigen beheer worden opgeleid voor de grote sport, en zijn ze het hele seizoen beschikbaar voor de fokkers.

Fokkerij – Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren. Jaarlijks worden er bij Stal Hendrix zo’n 25 veulens gefokt en daarnaast worden er veulens -voornamelijk van de eigen hengsten- aangeschaft met oog op de opfok.

Evenementen – Jaarlijks organiseert Stal Hendrix vijf evenementen, die allen als doel hebben om een impuls te geven aan de provincie Limburg als paardenprovincie. Van het bieden van een verkoopplatform tot het organiseren van een nationaal concours met internationale allure.